2013

ZAVRŠEN POSLJEDNJI OVOGODIŠNJI TURNIR

Završen je i posljednji ovogodišnji turnir koji se, uslijed vremenskih neprilika, odigrao u razmaku od dva tjedna. Po današnjem izuzetno ugodnom i lijepom vremenu odigrana su četiri završna meča u obje konkurencije. U prvom polufinalnom meču između Felendeša i Lesića nasuprot Oršulić Frana i Otročaka pobijedila je kombinacija velike mladosti i velikog iskustva tj. Fran i Franjo uvjerljivo su svladali svoje protivnike s 9:4. Drugo polufinale donijelo je više neizvjesnosti u kojem je na kraju zasluženo slavio par Silner / Bogdan protiv para Gurović / Pleša s 9:7. Kod dama se igrao finalni meč u kojem je par Ana Kaselj / Ruža Gurović bio bolji od para Silvija Uzelac / Đurđica Giba s 6:3 6:0 i tako se revanširao svojim protivnicama za poraz u grupnom dijelu natjecanja. I konačno, finalni muški meč je opet donesao uzbudljiv i zanimljiv meč u kojem je FF-express (Fran&Franjo) bio uspješniji od Sikija i Dejana s konačnim rezultatom 7:5 1:6 6:2. Čestitke pobjednicima i finalistima kao i svim ostalim učesnicima ovog turnira. Posebno priznanje se daje i paru Juki & Mata koji su u kulinarskom tie-breaku izvrsnom igrom (kotlovinom) osvojili simpatije svih igrača i gledatelja na turniru. 


“Jesenski kup 2013” 14.09.-15.09.2013.

U konkurenciji 17 tenisača i 6 tenisačica, odigran je posljednji ovogodišnji teniski turnir u pojedinačnoj konkurenciji. U muškoj kategoriji najbolji je bio Slaven Mađarić iz Slatine pobijedivši u finalu Gorana Paukovića s 6:3 6:3. Iako je Gogi bio dostojan protivnik u finalu, kvalitetnijom i raznovrsnijom igrom. kako u fiinalu, tako i tijekom cijelog turnira, Slaven je zasluženo postao pobjednik. Počevši od prvog kola, kada je u teškom i neizvjesnom meču pobijedio prvog nositelja Bojana Bergmana pa sve do finalnog meča, pokazao je kvalitetnu i lijepu igru tako da je naslov pobjednika došao u prave ruke. Čestitke, našim veteranskim uzdanicama Gogiju i Vladi na dobroj igri i ostavrenim rezultatima kao i Filipu Resleru koji je jedini od nositelja došao do polufinala. U kategoriji dama, Dora Cicvarić je bila neprikosnovena i s lakoćom je osvojila turnir pri čemu je u četiri meča izgubila samo 4 gema. U utješnom muškom turniru je također bilo zanimljivih i uzbudljivih mečeva a na kraju je najbolji bio Vedran pobijedivši sve boljeg Maria koji je ponovno odigrao dobar turnir. Što se tiče događanja oko turnira, kao i uvijek bilo je svega. No, ovaj put bez detalja osim jedne opaske kako je jedan tenisač (I.T. poznatiji kao M.) osim zavidnog teniskog znanja iskazanog na terenu pokazao i neviđen talent za ples i to više vrsta – break dance, hip-hop, gangnam style, oko štange, idimidođimi, itd. Šteta što sve viđeno nije zabilježeno kamerom ali ovako će se to prepričavati s koljena na koljeno budućim teniskim generacijama. I za kraj, samo napomena kako na cijelom turniru nije uopće bilo spornih lopti tj. ako ih je i bilo, igrači su to korektno međusobno riješili pa nije bilo potrebe zvati suca. S obzirom na recesiju,direktor turnira g. Felendeš je umjesto priznate i poznate ali vrlo skupe tehnologije “Hawk eye” uspio nabaviti jedno isto tako učinkovito a gotovo besplatno rješenje (nešto mušica i koja žaba po jednom danu). Kao što se vidi u galeriji fotografija, radi se o vrlo starom ali provjerenom uređaju i ne može se osporiti direktoru kako ne prati svjetske trendove u tenisu.  


“Žuja kup 2013” 13.07.-14.07.2013.

Nakon 35 odigranih mečeva završio je još jedan tradicionalni “Žuja kup”. U ženskoj i muškoj konkurenciji ukupno se natjecalo 50 tenisačica i tenisača što je dosada rekordni odziv. U konkurenciji dama između 6 parova najbolje su bile Ana Kaselj i Ruža Gurović koje su u finalnom meču bile spretnije i koncentriranije od svojih suparnica Tatjane Žeravice-Bergman i Natalije Jančevski pobijedivši ih s 6:2 6:3. Muška konkurencija okupila je rekordnih 19 parova koji su se natjecali u glavnom i utješnom turniru. Utješni turnir, pobjedom od 6:3 6:2, osvojili su Bergman/Režić igrajući u finalnom meču protiv para Resler F./Bajivić. Finale glavnog turnira donijelo je sraz pobjednika prošlog turnira parova Jure Duvnjaka i Vedrana Melinčevića protiv Frana i Tina Oršulića. Iako je odigravanje finalnog meča bilo upitno do zadnjeg trenutka, uslijed Franovih zdravstvenih problema zbog alergijske reakcije, meč je na kraju ipak odigran. Braća Oršulić su izvanrednom igrom tijekom cijelog meča zasluženo pobijedili s 6:4 6:1. I dok se za Frana, čak i u tako delikatnom zdravstvenom stanju, očekivalo da će pružiti čvrstu i agresivnu igru, Tin je bio pravo iznenađenje. Izvanrednom igrom i s osnovne linije i na mreži, ubijao je svaku nadu za mogući preokret kojem su se njihovi protivnici cijeli meč nadali. Usprkos porazu, Mela i Jura su opet ostavili izvrstan dojam jer i s njihove strane nije nedostajalo borbenosti i atraktivnih poteza. Sponzor turnira, “Zagrebačka pivovara” i njihov predstavnik Ivan Kocijan i ovaj put su osigurali prigodne nagrade za finaliste.

Idealno vrijeme za igru, veliki broj tenisača, pozitivna atmosfera, DJ Juki sa svojim anti-stres-anti-cajka repertoarom, niz zanimljivih mečeva, ovogodišnji posebni dodatak u vidu druženja pod nazivom “Baby party” i neiscrpna količina teniske teorije (prakse nešto manje) koja je u ta dva dana bila koncentrirana na i oko tri teniska terena, razlozi su zbog kojih je bilo dobro biti sudionik ili promatrač ovogodišnjeg Žuja kupa. 

Mali podsjetnik na neke detalje u protekla dva dana vidiljivi su u kratkoj galeriji fotografija. 


Turnir parova 22.06.-23.06.2013.

 

Polufinale utješnog turnira: Kizivat/Resler F. – Halupa/Jušta 6/2 6/3

Otročak/Felendeš – Novotny/Marković 6/4 2/6 TB 11/9

Finale utješnog turnira:      Otročak/Felendeš – Kizivat/Resler F. 6/4 6/4

 

Polufinala glavnog turnira:  Duvnjak/Melinčević – Bergman/Bijuk 5/7 6/3 TB 10/7

Gvojić/Zdjelar – Mihić/Oršulić T. 6/1 2/6 TB 10/8

Finale glavnog turnira:      Duvnjak/Melinčević – Gvojić/Zdjelar 6/4 6/3