LIGA 2005

2005. – prva veteranska godina

Te, sada već davne 2005. godine odigrali smo prvi službeni meč protiv jake ekipe TK “Požega”. Iako je već bila sredina svibnja, dan, a pogotovo večer je bila prilično prohladna. No, na terenima je bilo poprilično “vruće” što govore i rezultati koje možete pogledati u PDF dokumentu. Ekipa je bila maksimalno popunjena, tj. igralo je 9 igrača, pa nas i tijesan poraz nije previše razočarao. Nakon zavšetka susreta, uslijedila je i naša prva domaćinska večera za goste. Na žalost, jedine fotografije iz sezone 2005 su upravo s te večere dok s drugih mečeva nema digitalnih tragova. U kasnijim sezonama to će se poboljšavati tako da će gotovo svi susreti biti barem djelomično zabilježeni i u slici, a ne samo rječju.

Nakon što smo odigrali taj prvi meč, prvo gostovanje je uslijedilo u nedalekoj Orahovici gdje smo ponovno tijesno poraženi od domaćina. S tog gostovanja svakako će ostati upamćen uzbudljiv i kvalitetan meč te na kraju pobjeda našeg para Petrović/Krepelnik protiv favoriziranog domaćinskog para Prpić/Čović.

Novi susret smo odigrali ponovno kao gosti, ovaj put puno dalje, u Županji. Bili smo gosti TK “Županja 1881” koja je u tom trenutku u stvari bila druga ekipa koja je prvi put igrala ligu isto kao i mi, dok je njihova prva ekipa bila u rangu više. Rezultat od 7:0 i naša prva pobjeda nije bio razlog da nas naši domaćini lijepo ne počaste s ručkom.

Uslijedilo je domaćinstvo TK “Đakovo 2”, u kojem je sve opet bilo po već ustaljenom scenariju da parovi odlučuju pobjednika. Uzbuđenja i iznenađenja opet nije nedostajalo, no na kraju nismo uspjeli. Naš par Dečak/Jeremić, za koji smo vjerovali da će sigurno dobit meč, nakon teške borbe, tijesno je poražen. S druge strane, naš drugi par Farkaš/Krepelnik kojima su svi davali malo izgleda, pogotovo nakon 0:6 u prvom setu, napravio je pravi preokret i nakon dobivenog drugog seta i drame u tie-breaku, dobio je meč. Tenis se opet pokazao kao nepredvidiv sport, ali s opet predvidivim našim porazom od 3:4.

I konačno, 04.06.2005. odigrali smo zadnji meč lige protiv TK “Našice”. Bila je subota i poprilično vrući dan, a takvi su bili i mečevi. Čak tri od pet singlova odlučeni su produženom tie-braku tako da je rezultat prije igre parova bio 3:2 za goste. Jasno, nama je igrala samo pobjeda oba para. U većini slučajeva ekipe u takvom slučaju određuju trenutno najbolje parove dok smo mi tada a i ubuduće prmijenili pravilo da svi igraju. Čak štaviše, za ovaj meč nas je bilo na raspolaganju čak 10, tako da je netko i morao ispasti iz ekipe. Usprkos takvom našem pristupu, ovaj put nismo doživjeli poraz, već smo dobili oba para. Nakon što je naš par Jeremić/Petraš odličnom igrom dobio prvi meč, na drugom terenu se odvijala prava drama u kojem se naš par Krepelnik/Petrović izvrsno borio s gostujućim parom. Poslije 1:1 u setovima, uslijedila je prava drama u produženom tie-breaku u kojem su naši dečki na kraju bili sretniji i spretniji i dobili ga s 13:11 i tako osvojili taj presudni četvrti poen. Upravo taj posljednji Pepin poen za tie-break, set, meč i ukupni meč bio je i posljednji odigran u u sezoni 2005.

Što reći na kraju za prvu sezonu, nego sve pet. Odigrali smo sve mečeve, dva dobili , tri tijesno izgubili, popunjenost ekipe je bila gotovo savršena, upoznali smo nove ljude i nije bilo razloga da već ne planiramo novu sezonu.

lv2005