Arhiva vijesti iz 2019.g.

PRVO ZIMSKO DRUŽENJE!

28.12.2019.

Posljednje ovogodišnje subote u dvorani Virexpo održano je prvo zimsko druženje članova kluba. Iako je, uslijed niza objektivnih okolnosti, “zimsko” druženje  neusporedivo s našim klasičnim vanjskim klupskim subotnjima druženjima, ipak će se isto nastojati barem jednom mjesečno organizirati kako bi se “lakše” dočekalo proljeće. Osim igranja tenisa, druženje je iskorišteno i za podjelu klupskih majica koje je donirao g. Matija Šulentić, poznati ugostitelj i manje poznati skriveni teniski talent.  Odjel klupske administracija zadužen za pronalaženje talenata već godinama vrbuje Matiju za pristupanju veteranskoj ekipi, ali za sada, bez uspjeha. Srećom, s obzirom na prosječnu veteransku starost, Matija je još uvijek “mlada” nada tako da još uvijek stigne pomladiti naše veterane. Osim majica, svi članovi seniorsko-veteranske ekipe dobili su i zimske jakne koje su itekako dobrodošle u sve hladnijim zimskim danima. Djelić atmosfere prvog zimskog druženja možete vidjeti u galeriji fotografija.


ODRŽAN TENISKI KAMP TENISKOG SAVEZA VPŽ

28.12.2019.

U sklopu planiranih aktivnosti Teniskog saveza Virovitičko-podravske županije ove subote održan je prvi kamp u Virovitici uz sudjelovanje Teniskih saveza  iz Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije. Kamp je održan u hali Viroexpo pod vodstvom Saše Felendeša, predsjednika Teniskog saveza VPŽ.

 

Povodom godišnjice osnutka Teniskog saveza Virovitičko-podravske županije, predsjednik Saša Felendeš dao je intervju Virovitičkom listu koji možete pročitati na niže navedenom linku.

GODINA DANA OD OSNUTKA TENISKOG SAVEZA VPŽ Felendeš: Fokus ostaje na rad s djecom, a uskoro počinje besplatna škola tenisa


ZAVRŠNO ČIŠĆENJE I “KONZERVIRANJE” TERENA

30.11.2019.

Posljednjeg dana studenog ponovno se okupila nekolicina članova, ali ovaj put ne radi subotnjeg druženja s reketima već zbog čišćenja i pospremanja terena za “zimski san”. Iako se nije radilo o natjecateljskom čišćenju niti itko sa sigurnošću može reći tko je koliko posla obavio, istine radi,  teško se bilo oteti dojmu kako je i ovaj put Gogi bio najbolji! Tenis, čišćenje, reket, grablje, … Gogi je uvijek spreman za vrhunski rezultat 🙂

U naredna četiri mjeseca selimo se u halu Virexpo kako bi koliko-toliko održali ritam igranja, a kada se vrate rode… krećemo ponovno!


KRAJ SEZONE NA VANJSKIM TERENIMA!

23.11.2019.

Usprkos hladnom jesenskom poslijepodnevu “egzibicijskim” susretom parova Bijuk/Duvnjak vs Bjelica/Silner pred punopraznim gledalištem završena je još jedna sezona igranja na vanjskim terenima. Sada se već davnim čini ožujak ove godine kada je sa sveobuhvatnom obnovom terena krenula ovogodišnja sezona igranja. Iako se igralo gotovo osam mjeseci čini se kao da je sve prošlo u trenu. Bezbrojni mečevi koji su odigrani u tom vremenu, od seniorske pa do veteranske lige, na raznim turnirima, treninzima i štundanjima, subotnjim druženjima, i onim najučestalijim svakodnevnim “prijateljskim” mečevima, sada su postali dio povijesti. Nešto od svega toga  ostalo je zapisano slovima, nešto fotografijama, a ponešto i u obliku “živih” slika, ali ponajviše je ostalo pohranjeno u malim sivim ćelijama. Naravno, nekome manje, a nekome više :). Kakogod, arhiva vanjske sezone 2019. godine je zaključena. A kako bi lakše i bezbolnije dočekali novu sezonu 2020. godine, i ako bude sve prema planu, tijekom slijedeća tri mjeseca tenis ćemo po prvi put nastaviti igrati u hali Virexpo.

 


NASTUP NA KUPU HRVATSKE!

19.09.2019.

Na teniskim terenima u Osijeku ekipa u sastavu Saša Felendeš, Krunoslav Silner, Mario Šalinger i Fran Viljevac igrala je tradicionalni HEP Hrvatski teniski kup. Radi se o ekipnom natjecanju  u kojem sudjeluju ekipe iz cijele Hrvatske čiji je nagradni fond 50 tisuća kuna.

U prvom kolu naša ekipa igrala je protiv drugoligaša TK “Franjo Punčec” iz Čakovca tako da uvjerljiv poraz nije iznenađenje. Ipak, usprkos razlici u kvaliteti, naša ekipa pružila je solidan otpor, a pogotovo se to odnosi na meč parova u kojem su Felendeš i Silner imali meč loptu u drugom setu da bi tek u konačnici tijesno izgubili u produženom tie-breaku. Bez obzira na poraz, bio je to jedan ugodan sportski događaj za našu ekipu koja je stekla još jedno novo iskustvo.


JURA DUVNJAK DO ZLATA I SREBRA U OSIJEKU!

 

14.09.2019.

Na jubilarnom 10. po redu izdanju teniske Piramida lige za rekreativce koje se igra  na terenima osječkog ŠRC-a Jezero  nakon godinu dana igranja naša “prva klupska violina” Jure Duvnjak postigao je veliki uspjeh. U pojedinačnoj kategoriji -45 osvojio je prvo mjesto pobijedivši u finalu Dinu Hardija, dok je u paru s Bardićem osvojio drugo mjesto. Čestitke Juri na zlatu i srebru i odličnoj igri tijekom cijele Piramide u kojoj je kvalitetnom igrom na najbolji način predstavljao naš klub. Iako možda mali, ali ne i nebitan, vžan je podatak da su u njegovom uspjehu ugrađeni klupski treninzi u okviru redovnih subotnjih druženja. Jer, tko može vratiti Jukijeve “zmijice” i “ramose”, izdržati Sikijeve “grebalice” i “čeprkanja” te ostati hladan na Božine “i ja bi htio da je dobra, ali kad nije” 🙂  taj s pravom može računati da je spreman za velike rezultate kao što ih je Jura polučio u ovogodišnjoj osječkoj piramidi u kojoj sudjeluje veliki broj rekreativaca.

Osim Jure, i drugi naš klupski “gastarbajter na privremenom radu u Osijeku”, Mario Šalinger, ostvario je lijep uspjeh osvajanjem drugog mjesta u utješnoj pojedinačnoj kategoriji. Čestitke i Mariu i poziv da više učestvuje na subotnjim “klupskim treninzima” jer će mu onda i finale glavnog turnira biti puno bliže ;).


Nastup na slatinskom turniru

29.08.2019.

Na ovogodišnjem turniru “Slatina Open” koji već tradicionalno organizira TK “Slatina” naš klub predstavljali su u pojedinačnoj konkurenciji Fran Viljevac (do +50) i Zdravko Kizivat (+50) te tri klupska para, Zlatko Pleša i Božidar Jeremić, Dragan Dečak i Zdravko Kizivat te Ante Cicvarić i Nenad Gurović, svi u kategoriji +100. Za razliku od igrača u pojedinačnoj konkurenciji koji su “posrnuli” već u prvom kolu, parovi su bili ipak nešto uspješniji ostvarivši nekoliko pobjeda. Nakon pobjede u uzbudljivom meču s 7:6 4:6 10:6 u osmini finala protiv domaćeg para Bota/D. Marković, par Dečak /Kizivat pokleknuo je u  četvrtfinalu protiv još jednog domaćeg para, Karl/Majačić. U ravnopravnom i do samog kraja neizvjesnom meču, par Dečak/D.Marković (kao “lucky looser” zamijenio je našu ozlijeđenu legendu Kizu) izgubio je s 4:6 6:4 6:10. Naš drugi par, Jeremić/Pleša turnir je otvorio pobjedom protiv daruvarskog para Čubrlo/Hlebec s 6:3 6:3, da bi u slijedećem kolu pobjedili nekadašnji suigrački klupski par Perša/Kožnjak s 7:5 1:6 10:4. Na žalost, u polufinalnom meču protiv favoriziranog domaćeg para Ćurić/Tomljanović kod našeg para više nije bilo dovoljno snage niti inspiracije te su se s konačnih 2:6 2:6 oprostili od turnira. Solidan nastup u osmini i četvrt finalu ostvario je i naš posljednji par, Cicvarić/Gurović pobijedivši u oba meča domaće parove. Prvo su svladali par Oskomić/Peretin s 6:3 6:2 da bi u slijedećem kolu pobijedili par Mađarić ml./Cobra s 6:2 6:3. Polufinalni meč protiv trećeg domaćeg para Karl/Majačić bio je “jednosmjerna ulica” u kojem naši igrači, što zbog svoje indisponiranosti, a ponajviše zbog odlične igre domaćina, nisu imali nikakve šanse i konačni rezultat od 0:6 1:6 bio je odraz pravog stanja na terenu. S tim susretom završio je nastup naših igrača na ovogodišnjem, kao i uvijek, ugodnom, zabavnom i dobro organiziranom turniru, tako da je za vjerovati da će nas dogodine igrati i više, a možda ćemo biti i malo uspješniji 🙂

Zahvalnica grada Teniskom klubu Tvin za 30 godina rada i promicanja športa!

13.08.2019.

Teniski klub “Tvin” Virovitica, koji ove godine slavi jubilarnih 30 godina postojanja i rada, dobitnik je zahvalnice Grada Virovitice. Osnivačka skupština TK-a “Tvin” Virovitica održana je 2. svibnja 1989. godine, a za prvog predsjednika izabran je Antun Kovač. Početak klupskog djelovanja bio je vrlo skroman jer je postojalo samo jedno igralište.

Na ovogodišnjem turniru “Slatina Open” koji tradicionalno organizira TK “Slatina” naš klub predstavljali su u pojedinačnoj konkurenciji Fran Viljevac (do +50) i Zdravko Kizivat (+50) te tri klupska para, Zlatko Pleša i Božidar Jeremić, Dragan Dečak i Zdravko Kizivat te Ante Cicvarić i Nenad Gurović, svi u kategoriji +100.

Kao jedna od početnih zanimljivosti Kluba može se istaknuti podatak da u prvih nekoliko tjedana na teniskom igralištu nije bilo fiksnih linija, već su se one iscrtavale prije svakog meča i to krečom. Osim toga, s obzirom na to da je već na samom početku rada Klub brojao 75 članova i da je vladao veliki interes za igranjem tenisa, nije bilo neuobičajeno da je postojeći teren vikendom bio zauzet već od sedam sati ujutro. U proljeće sljedeće godine napravljena su još dva igrališta, čime su se uvjeti za klupski rad znatno poboljšali. U rujnu 1990. održano je i prvo otvoreno prvenstvo Virovitice pod nazivom “Tvin ’90”. Tijekom 1991. godine dolazi do daljnjeg razvoja teniskog sporta na Tvinu i omasovljenja članstva Kluba, koji se po prvi put uključio u regionalno tenisko natjecanje sjeverozapadne Hrvatske.

STOTINE IGRAČA I IGRAČICA

Postavljanjem rasvjete na dva teniska igrališta 1995. godine dolazi do daljnje popularizacije teniskog sporta u Virovitici. Uz odigravanje seniorske lige u daljnjim godinama Klub je redovito održavao seniorske, klupske i veteranske turnire. U 30 godina postojanja na postojeća tri teniska terena prodefilirale su stotine igrača i igračica različitih dobnih kategorija. Bez obzira što bi se o proteklih 30 klupskih godina mogle ispisati silne stranice svega onoga što se događalo na tri klupska terena i oko njih, uz sve uobičajene uspone i padove, najvažnije klupsko postignuće jest da je ostvaren cilj zbog kojeg je Klub i osnovan – da njihovi tereni budu mjesto na kojem će se, osim igranja tenisa i sportskog druženja, svi osjećati ugodno i dobrodošlo.

TRENIRANJE U ZIMSKOM PERIODU

– Plan Kluba u narednom periodu je svakako omasovljenje članstva i rad s djecom. Očekujemo i daljnje uspjehe naše seniorske te veteranske selekcije. Nastojat ćemo organizirati veći broj turnira i nadam se uspješnoj suradnji s klubovima iz regije. Također, imamo i jedan veliki cilj, a to je omogućiti svim članovima Kluba i natjecateljima uvjete za treniranje u zimskom periodu. Ovim putem zahvaljujem i sponzorima, HLS-u, Gradu Virovitici, tvrtki Tvin d.d. i Teniskom savezu Virovitičko-podravske županije te predsjedniku Kluba Franji Otročaku i članu Uprave Kluba Nenadu Guroviću na velikoj podršci u samom radu – zaključio je “alfa i omega” TK “Tvin” Virovitica, trener Saša Felendeš.

Povodom velike obljetnice odrađeni su i radovi na adaptaciji teniskih terena. U sklopu renoviranja temeljito je obnovljena podloga, ugrađeno je navodnjavanje pomoću prskalica, a stare i dotrajale mreže zamijenjene su novima.

(www.icv.hr)


Teniski savez VPŽ sklopio suradnju s Teniskim savezom OBŽ!

10.08.2019.

U prostorijama Teniskog kluba Tvin Virovitica, za vrijeme održavanja Otvorenog prvenstva Virovitičko-podravske županije za seniore povodom Dana grada Virovitice – Rokova, potpisan je ugovor o međusobnoj suradnji između Teniskog saveza Osječko-baranjske županije i Teniskog saveza Virovitičko-podravske županije.
Spomenuti ugovor potpisali su predsjednici saveza Vatroslav Šrajer (TS OBŽ) i Saša Felendeš (TS VPŽ). Bitno je istaknuti da je riječ o prvom ugovoru o međusobnoj suradnji između dva županijska teniska saveza.
Teniski savez Osječko-baranjske županije, koji slovi kao najbolji županijski teniski savez u Hrvatskoj i koji iznimno aktivno djeluje od 2000. godine, prema riječima predsjednika Šrajera izabrao je upravo Teniski savez Virovitičko-podravske županije za međusobnu suradnju. TS VPŽ osnovan je ove godine zbog perspektive i izvrsne suradnje s klubovima koji djeluju u sklopu već spomenutog saveza, a to su: TK Tvin Virovitica, TK Slatina, TK Orahovica i TK AS Virovitica.
-Da smo dobro izabrali uvjerio nas je ovaj turnir proteklog vikenda održan na terenima Teniskog kluba Tvin povodom Dana grada Virovitice. Na turniru je nastupilo 30 igrača pojedinačno i 14 parova, a u gledalištu se skupio zaista velik broj zaljubljenika u tenis. Cilj je poboljšati uvjete rada s djecom i na tome ćemo se fokusirati u narednom periodu – istaknuo je Vatroslav Šrajer.
Predsjednik TS VPŽ Saša Felendeš nije krio zadovoljstvo potpisanim ugovorom s najboljim županijskim savezom, što je samo priznanje da u 2019. godini, ujedno i godini osnutka rade sjajan posao, od uređenja infrastrukture u županijskim klubovima pa sve do organizacije velikih turnira poput ovog, održanog proteklog vikenda, a uz pomoć Teniskog saveza Osječko-baranjske županije nastavit će unaprjeđivati tenis za opću dobrobit.

FOKUS NA RAD S DJECOM Teniski savez VPŽ sklopio suradnju s Teniskim savezom OBŽ, najboljim županijskim savezom u Hrvatskoj

(www.icv.hr, TS OBŽ, TS VPŽ)


Dario pobjednik 23. Guska Opena!

 

Pobjedom na turniru u pojedinačnoj konkurenciji, tradicionalnom Guska Openu koji se 23. put održao u Grabrovnici, naš novi klupski igrač Dario Margeta osvoji je treći turnir u nizu i time, nogometnim rječnikom, napravio hat-trick. Odličnom i uvjerljivom igrom tijekom cijelog turnira Dario je u finalnom meču bio bolji od svojeg protivnika Željka Tratnjaka s 6:4 6:2 i tako postao pobjednik 23. Guska Opena. Čestitke Dariu!

 


“Tvinovo” finale u Daruvaru!

U sklopu manifestacije VINODAR 2019 HATK “Daruvar” 01.06.2019. organizirao je 6. po redu teniski turnir parova u starosnoj kategoriji +30. Među 12 prijavljenih parova bila su i naša tri para: Cicvarić/Kizivat, Bijuk/Bjelica i Dečak/Duvnjak. Ponovno su naši tenisači pokazali dobru igru tijekom cijelog turnira tako da su se sva tri para plasirala u polufinale pored domaćeg para Čubrilo/Stričević. Na kraju, u finalnom susretu sastali su se Dečak/Duvnjak i Bijuk/Bjelica i nakon dva izjednačena i uzbudljiva seta, malo više sreće je imao par DD. S tijesnih 7:5 7:6 uigran par DD ostvario je pobjedu protiv našeg drugog opasnog para  BB. Vrijedi istaknuti kako je Vladi ovo već treće finale u tri tjedna, što je za svaku pohvalu, ali nikako da mu se zlato zanjiše oko vrata, tako da nije čudo što su ga neki klupski suigrači  preimenovali u Vlado Klopp Bijuk ;).

 


Pozdrav Aci” pripao Dariu Margeti!

Na tradicionalnom 11. memorijalnom turniru “Pozdrav Aci” održanom 25. i 26.05.2019. na terenima TK “Didon” Virovitica uspješno su sudjelovali i igrači TK “Tvin”. U finalnom meču sastali su se Dario Margeta i Vlado Bijuk u kojem je, nakon kvalitetne igre, pobjeda pripala mlađem i odmornijem Dariu rezultatom 7:5 6:2. Čestitke Dariu na pobjedi, odličnoj igri i uvijek uzornom ponašanju, a Vladi na odličnim partijama i iskazanoj upornosti  koju je iskazao na turniru i pri tome do finala nanizao četiri pobjede u teškim mečevima (Bajivić A., Brcković, Vitković i Zdjelar).


PREDUSKRSNO DRUŽENJE

Nakon podjele trenirki te pojedinačnog i skupnog fotografiranja uslijedilo je tradicionalno subotnje druženje.

 


ZAVRŠEN PRVI DIO RADOVA NA OBNOVI TERENA

Tradicionalnim subotnjim druženjem 30.03.2019. započela je nova teniska sezona na obnovljenim klupskim terenima. Nakon desetak dana radova završen je planirani prvi dio obnove sva tri terena. Osim što je temeljito obnovljena podloga, postavljene su nove mreže, zamijenjene su oštećene linije, kupljene su nove ravnjače i četke za čišćenje linija i terena. Osim toga, obojani su sudački stolci i stupovi mreža, popravljeni su tepisi za prevlačenje, napravljen je niz sitnih popravaka na ogradi i drugoj opremi, a kao bitna novost, uveden je sustav navodnjavanja pomoću prskalica. Jednom riječju, obavljen je veliki posao kako bi igranje na najstarijim virovitičkim teniskim terenima bilo još ugodnije i ljepše. No, niti tu nije kraj, planirane su još neke dodatne klupske aktivnostim, ali o tome kada dođe vrijeme 🙂

Galeriju fotki s obnovljenih terena i prvog ovogodišnjeg druženja možete vidjeti u 27 sličica koje slijede.


POČETAK RADOVA!

U subotu 16.03.2019. po prvi put u novoj sezoni zavladala je živost na terenima, ali ovaj put bez reketa i loptica! Kao što fotografije pokazuju, konačno je započela već duže vremena željena obnova svih terena. Uz vrijedne ruke gostujućih majstora i domaćih pomagača za očekivati je da će tereni ubrzo zasjati u novom ruhu 🙂