HTS liga 2019

TIJESAN PORAZ U SUSRETU PUNOM PREOKRETA I UZBUĐENJA!

Susretom razigravanja za 10. mjesto završena je ovogodišnja seniorska 3. liga HTS-a u kojoj je naša ekipa zauzela posljednje 11. mjesto bez ostvarene pobjede s  dva osvojena boda. U posljednjem susretu ligaške sezone u goste je stigla ekipa TK “Sirela” iz Bjelovara i nakon niza uzbudljivih i neizvjesnih mečeva gosti su odnijeli tijesnu, ali zasluženi pobjedu.

Tijek prva tri meča dao  je naslutiti kako bi naša ekipa konačno mogla ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu. Na drugoj i petoj ploči, Gurović, odnosno, Viljevac imali su vodstvo u setovima od 1:0 dok je Zdjelara do istog rezultata dijelio samo jedan poen jer je vodio 5:2 i 40:0. Na žalost, tada dolazi do “prekida napajanja” kod našeg igrača i Vujnović potpuno preokreće tijek meča i dobiva set s 7:5. Istovremeno, još veći preokret se događa na petoj ploči gdje naš igrač gubi s 0:5 i 0:30 i teško da bi itko u tom trenutku, uključujući i njega samog, mogao zamisliti da će Fran to uspjeti preokrenuti. No, upravo se to događa, nakon što je smanjio rezultat na 1:5, slijedi niz od šest uzastopnih gemova i nevjerojatnim preokretom dobiva meč s konačnih 6:3 7:5. Slična situacija, ali na žalost, s suprotnim ishodom, dogodila se na drugoj ploči gdje je Gurović u trećem setu imao vodstvo od 4:1 i 40:0. I opet, izgleda da su Zdjelar i Gurović, a možda i Momir Ljubić iz Bjelovara, bili prikopčani na isti “strujni krug”, dolazi do “prekida napajanja” što Dalibor Sokač mudro koristi i s novih 6:4 donosi prvi bod gostima. Za drugi gostujući bod pobrinuo se Marko Vujnović koji je u neizvjesnom i uzbudljivom drugom setu s 7:6 za nijansu bio bolji od Zvonka.

U novom krugu pojedinačnih mečeva kao prvi igrači nastupili su Saša Felendeš protiv mladog Marina Šelovića te na četvrtoj ploči Dino Kurečić protiv starijeg i iskusnijeg Maria Culjka i u oba meča je prevladalo iskustvo u odnosu na mladost. Prvo je naš kapetan, teže nego što rezultat govori, dobio meč s 6:1 6:1 protiv simpatičnog Marina dok je Dino, usprkos velikom zalaganju i dobroj igri, trenutno još uvijek nedovoljno dobar da bi se mogao suprotstaviti odličnom Mariu Culjku tako da rezultat od 2:6 3:6 održava trenutno realan odnos kvalitete.

S obzirom da smo nakon pojedinačnih susreta gubili 2:3 da bi ostvarili pobjedu bile su nam potrebne obje pobjede u parovima. Na žalost, iako je kapetan naše ekipe dobro posložio oba para, ponovno smo ostali “kratkih rukava”, ali ovaj put djelomično i zbog više sile. Prvo je naš prvi par Felendeš/Viljevac dobrom igrom, opet ne tako lagano kako rezultat govori, dobio meč s 6:1 6:1 i izjednačio ukupan rezultat na 3:3.  Tada je sve ovisilo o meču drugog para u kojem su Zdjelar i Gurović igrali protiv odličnog para Vujnović/Culjak. Prvi set je otišao na stranu gostiju s 6:2, iako je bilo dosta prilika za naše igrače da set bude puno neizvjesniji. Upravo neizvjesnost koja  se dogodila u drugom setu, u kojem se igralo gem za gem, da bi se ušlo u tie-break u kojem su naši vodili s 5:3 i imali servis. Na nesreću, dolazi do ozljede Zdjelara i meč je morao biti prekinut i pobjeda je, u paru i ukupna, pripala gostima. Šteta, jer postojala je realna šansa za ulazak u odlučujući produženi tie-break, a tom slučaju, bez obzira što je gostujući par neupitno kvalitetniji, sve bi bilo otvoreno.

Iako smo eto osvojili posljednji odigrani poen, ponovno smo upisali poraz te tako ostali bez ijedne ovogodišnje pobjede. Nesporno je da se radi o rezultatskom neuspjehu, ali kada se sagledaju svi mečevi i mnogobrojni problemi koji su pratili ovogodišnju ligu, percepcija odigrane sezone bitno je drugačija. Ekipa je, uslijed ozljeda i administrativnih prepreka, bila uglavnom popunjena s veteranima i debitantima tako da rezultati nisu nikakvo iznenađenje, ali nekad nas je pomalo i sreća izdala kao npr. danas.

No, razloga za brigu nema jer bi ekipa u slijedeću sezonu trebala ući bitno kvalitativno ojačana uz veću broj prijavljenih igrača, te ako se planovi ostvare, u svibnju i lipnju 2020.g. biti će to sasvim jedna druga seniorska priča. Živi bili pa vidjeli 🙂

Virovitica, 19.06.2019.: TK “Tvin” – TK “Sirela” Bjelovar 3:4

 FELENDEŠ SAŠA  ŠELOVIĆ MARIN  6/1 6/1
 GUROVIĆ NENAD  SOKAČ DALIBOR  7/6 4/6 4/6
 ZDJELAR ZVONIMIR  VUJNOVIĆ MARKO  5/7 6/7
 KUREČIĆ DINO  CULJAK MARIO  2/6 3/6
 VILJEVAC FRAN  LJUBIĆ MOMIR  6/3 7/5
 FELENDEŠ/VILJEVAC  SOKAČ/LJUBIĆ  6/1 6/1
 GUROVIĆ/ZDJELAR  VUJNOVIĆ/CULJAK  2/6 6/6 W.O.

 

 


SKUPLJANJE GEMOVA!

Dva meča u samo dva dana očito da su bila previše za našu ekipu jer je doživljen više nego uvjerljiv poraz od odličnih gostiju iz TK “Križevci”. Ruku na srce, i da se naša ekipa odmarala mjesec dana na Havajima, rezultati bi bili slični ovima koji su postignuti jer su gosti jednostavno trenutno puno bolji od našeg trenutno okrnjenog sastava. Niti u jednom jedinom meču nismo bili niti blizu da nešto ozbiljnije zakompliciramo, a kamoli da osvojim set ili nešto više.

Trećim porazom uz jedan predan meč “čvrsto” se nalazimo na posljednjem mjestu naše grupe i za dva tjedna nas očekuje razigravanje za 10. mjesto.

Virovitica, 02.06.2019.: TK “Tvin” – TK “Križevci” Križevci 0:7

 GUROVIĆ NENAD  GREGUREK HRVOJE  1/6 2/6
 PAUKOVIĆ GORAN  FALK BOJAN  1/6 0/6
 ZDJELAR ZVONIMIR  HERMANOVIĆ MATIJA  2/6 3/6
 KUREČIĆ DINO  JAKI BORNA  1/6 2/6
 VILJEVAC FRAN  PIŽIR KRISTIJAN  0/6 0/6
 FELENDEŠ/ZDJELAR  GREGUREK/PIŽIR  3/6 1/6
 KUREČIĆ/VILJEVAC  FALK/JAKI  0/6 0/6

 

 


OSVOJEN PRVI BOD!

U prvom susretu na domaćem terenu seniorska ekipa doživjela je treći uzastopni poraz, ali ipak je osvojen barem jedan bod. Šteta što nije ostvarena pobjeda jer je postojala prilika koja na kraju ipak nije iskorištena. Bez obzira na solidnu igru i pružen dobar otpor na prve dvije ploče, Felendeš i Gurović poraženi su od Prpića, odnosno, Rokija u dva seta. Za izjednačenje na 2:2 pobrinuli su se Zdjelar i Viljevac. Prvo je Fran u debitantskom domaćem nastupu protiv isto tako gostujućeg debitanta strpljivom igrom, puno teže nego što rezultat pokazuje, pobijedio Sašu Fištera s dvaput po 6:2 i smanjio na 1:2. Nakon toga, na istoj sretnoj “trojci”, Zvonko je uvjerljivo pobijedio još jednog gostujućeg debitanta, Igora Vlahovića, i izjednačio na 2:2.

Ključan meč cijelog susreta odigrao je Pauković na trećoj ploči protiv Tomice Kostrica. Početak meča i Gogijevo vodstvo od 3:0 uz niz neforsiranih grešaka gostujućeg igrača unijelo je nadu u naše redove da bi ovaj meč mogao biti odlučen u našu korist. I nakon što je Gogi imao 5:2 u prvom setu činilo se da će meč ići samo u jednom smjeru. Međutim, Tomica Kostric je pojačao igru i izjednačio na 5:5. Srećom, Gogi uspijeva osvojiti servis i breakom zaključiti prvi set u njegovu korist. U tom trenutku protivnički igrač mijenja taktiku i sve agresivnijom igrom i izlascima na mrežu niže gem za gemom i uvjerljivo osvaja drugi set s 6:2. Treći set donosi reprizu drugog, gost vodi s 4:1, neka nada se pojavljuju kada Gogi smanjuje na 3:4, ali to je bilo sve od njega i na kraju s konačnih 6:3 i pobjede Kostrica, gosti dolaze do ukupnog vodstva od 3:2.

Da bi ostvarili ukupnu pobjedu trebale su nam obje pobjede u paru što je, realno procjenjujući, bilo  teško za očekivati. Pogotovo se to odnosi na naš prvi par Felendeš/Zdjelar koji je protiv sebe imao odličan gostujući par Prpić/Roki tako da rezultat od 2/6 3/6 održava realnu razliku u kvaliteti. Naš drugi par, Gurović/Viljevac bio je u boljoj situaciji jer su postojale realnije šanse za ostvarenje pozitivnog rezultata. Nakon odlično odigranog prvog seta koji je dobiven s 6:3, činilo se da bi kombinacija mladosti i iskustva ovaj put mogla biti dobitna. Na žalost, nakon što je gostujući par Kostric/Vlahović promijenio način igre, pokazalo se da je prevladala kombinacija starosti i neiskustva i drugi set i produženi tie-break zasluženo su otišli na stranu gostiju. Šteta je što i u ovom meču nije iskorištena šansa koja se pružila, ali bez obzira na poraz, Fran je ponovno pokazao dobru igru te da se na njega može ozbiljno računati u godinama koje predstoje. Na kraju, niti jedan bod nije tako loš, pogotovo što smo u svim mečevima igrali manje-više ravnopravno s gostima iz Varaždina.

Virovitica, 01.06.2019.: TK “Tvin” – TK “Varteks 2” Varaždin 2:5

 FELENDEŠ SAŠA  PRPIĆ NIKOLA  2/6 3/6
 GUROVIĆ NENAD  ROKI MATIJA  4/6 4/6
 PAUKOVIĆ GORAN  KOSTRIC TOMICA  7/5 2/6 3/6
 ZDJELAR ZVONIMIR  VLAHOVIĆ IGOR  6/0 6/1
 VILJEVAC FRAN  FIŠTER SAŠA  6/2 6/2
 FELENDEŠ/ZDJELAR  PRPIĆ/ROKI  4/6 2/6
 GUROVIĆ/VILJEVAC  KOSTRIC/VLAHOVIĆ  6/3 2/6 TB 1/10

 


UVJERLJIV PORAZ NA POČETKU LIGE!

Napokon je, nakon dva kola odgode, gostovanjem u Varaždinu počelo seniorsko natjecanje u okviru 3. Hrvatske lige. Na gostovanje kod TK “Varaždin 1181” krenula je pomlađena ekipa bez tri ključna igrača tako da konačan rezultat od 0:7 i nije neko preveliko iznenađenje niti je bio razlog da ekipa na povratku bude tužna i razočarana. Ostaje mali žal što nismo dobili barem jedan meč jer prilika je bilo. Prvenstveno se to odnosi na meč druge table u kojem je Gogi u oba seta imao dobitnu poziciju, ali je svaki put nedostajalo malo sreće ili malo koncentracije da to i realizira. Usprkos Gogijevoj odličnoj igri i vodstvu u prvom setu od 4:0 i 5:3, a u drugom 5:4 i 6:5, na kraju je njegov protivnik ipak bio bolji i zasluženo pobijedio. Mala prilika za bolji rezultat ostvarila se i u igri parova u kojem su naši debitanti Dino i Fran u drugom setu vodili 4:3 i imali loptu za 5:3, ali do kraja nisu izdržali te su upisali častan poraz. U ostalim mečevima, razlika u kvaliteti (i u godinama) je ipak bila prevelika tako da su svi rezultati realni i očekivani. Bez obzira na izgubljen susret, ekipa je ipak nešto dobila, a to su naša dva mlada debitanta koji su se dobro uklopili u iskusniji dio ekipe tako da je atmosfera na povratku bila kao da smo pobijedili 7:0!

Varaždin, 18.05.2019.: TK “Tvin” – TK “Varaždin 1181” Varaždin 0:7

 GUROVIĆ NENAD  RIHTARIĆ OTO  0/6 1/6
 PAUKOVIĆ GORAN  KELEMEN MARTIN  5/7 6/7 (3)
 ZDJELAR ZVONIMIR  MAJCEN SIMON  0/6 2/6
 KUREČIĆ DINO  OREŠKOVIĆ PETAR  3/6 3/6
 VILJEVAC FRAN  ADLAŠIĆ DENIS  0/6 0/6
 GUROVIĆ/ZDJELAR  RIHTARIĆ/MAJCAN  1/6 1/6
 KUREČIĆ/VILJEVAC  BRLJAK/HANZL  2/6 4/6

 

 


3. HRVATSKA SENIORSKA TENISKA LIGA 2019. GODINE

Raspored odigravanja po kolima A grupe:

1. KOLO – 04.05.2019.

DOMAĆIN GOST REZULTAT
 IVANEC 97  TVIN       7 / 0
 KRIŽEVCI  VARAŽDIN 1181 2  
 VARTEKS 2 slobodan  

2. KOLO – 11.05.2019.

DOMAĆIN GOST REZULTAT
 VARTEKS 2  IVANEC 97  
 TVIN  KRIŽEVCI        0 / 7
 VARAŽDIN 1181 2  slobodan  

3. KOLO – 18.05.2019.

DOMAĆIN GOST REZULTAT
 KRIŽEVCI  VARTEKS 2  
 VARAŽDIN 1181 2  TVIN      7 / 0
 IVANEC 97  slobodan  

4. KOLO – 25.05.2019.

DOMAĆIN GOST REZULTAT
 VARTEKS 2  VARAŽDIN 1181 2  
 IVANEC 97  KRIŽEVCI  
 TVIN  slobodan  

5. KOLO – 01.06.2019.

DOMAĆIN GOST REZULTAT
VARAŽDIN 1181 2 IVANEC 97  
TVIN VARTEKS 2       2 / 5
KRIŽEVCI slobodan  

B grupu čine slijedeći klubovi:

  • Đurđevac
  • Franjo Punčec 2
  • Prelog
  • Sirela
  • Daruvar
  • Koprivnica 2

Nakon završetka odigravanja po grupama, 15. i 16.06. slijedi razigravanje za konačni plasman.