2020

16.08.2020.

Alen Klun i par Šrajer/Koščak pobjednici Žuja kupa!

Usprkos svim znanim problemima uzrokovanih virusom Covid-19 i drastično osakaćenoj teniskoj sezoni na svim razinama natjecanja, tradicionalni Žuja kup ipak je održan i ove godine.  U subotu na Veliku Gospu te u nedjelju na Rokovo, na klupskim terenima te djelomično na  terenima u Milanovcu, okupio se do sada najveći broj igrača. U obje konkurencije, pojedinačno i u paru, prijavilo se ukupno 43 igrača iz Slatine, Daruvara, Donjeg Miholjca i Virovitice što je i najveći broj od kada se Žuja kupa održava. Iako je uvijek nezahvalno reći da je nešto bilo najbolje, od ukupno 42 odigrana meča, vjerojatno bi se većina gledatelja i samih igrača suglasila kako je u oba finala viđen najkvalitetniji tenis na cijelom turniru.

U finalu parova sastali su se domaći par Saša Felendeš/Jure Duvnjak protiv prvih favorita turnira, para Vatroslav Šraješ/Igor Koščak iz Donjeg Miholjca. U gotovo jednakom finalu kao prošle godine, samo je onda umjesto Koščaka nastupio Hummel, ponovno se sve odlučivalo na jednoj lopti, odnosno, na jednom promašenom forhendu ili bekendu. Čak je i rezultat bio potpuno jednak kao i prošle godine, 7:6 6:3 za odlične goste iz Donjeg Miholjca koji su ponovno potpuno zasluženo osvojili prvo mjesto. Čestitke i domaćem paru jer su također pružili izvrsnu igru i zajedno s pobjednicima pružili prisutnoj publici uživanje u teniskoj igri.

Istovremeno s finalom parova, igralo se i finale u pojedinačnoj konkurenciji u kojem su se sastali dvadeset dvogodišnji Alen Klun iz Slatine i domaća uzdanica Krunoslav Silner s dvadesetak godina više na  plećima od svojeg protivnika. U meču koji je tijekom cijelog svog trajanja sličio na šahovsku partiju, vidjeli smo nadmudrivanje u svakom odigranom poenu od kojih su neki izgledali kao da nikad neće završiti i u kojem su se oba igrača snalazili kao “riba u vodi”. Ipak, nakon 3:6 6:3  u setovima, treći meč za redom koji se odlučivao u produženom tie-breaku očito je bio preveliki teret za našeg “maratonca” Sikija tako da je odlični mladi Slatinčanin mudro priveo meč kraju i s 10:3 došao do konačne pobjede. Nakon što je prošle godine tijesno izgubio finale od Hummela, ovaj put je s jednom godinom iskustva više, ponovno odigrao izvrstan meč i strpljivom igrom uspio otići zasluženo do kraja.

Osim dobrih igara i ugodnog druženja vrijedno je spomenuti kako se tijekom podneva prvog dana turnira dogodio, ali doslovno, prolom oblaka i to baš nekako na uskom području gdje se nalaze klupski tereni. Iako žestoki pljusak nije dugo trajao, posljedice su bile drastične s obzirom da su tereni “plivali” u vodi. Kada se tome još dodala činjenica da su tereni već bili poprilično natopljeni od jake kiše prethodne noći, izgledi za nastavak turnira činili su se ravni nuli. Međutim, tako nije mislila nekolicina igrača, predvođenih “teniskim inženjerima” Draganom Dečakom zvanim Dragec i Vlatkom Bukačem zvanim Buki iz Daruvara te “primarijusom tenisa i svega oko tenisa i izvan tenisa samo da je neki sport ” Zvonimirom Zdjelarom zvanim Zvona koji su organizirali rekuperaciju i galvanizaciju terena. Usprkos skepsi mnogih prisutnih, ekipa neimara je uspjela i napravila gotovo nemoguće, tako da je turnir nakon nekih tri sata pauze ipak nastavljen. Opet se pokazalo kako je sve moguće kad se male ruke slože…

Za razliku od subote, nedjelja je bila cijelo vrijeme sunčana i topla te je i turnir završio u takvom ozračju, lijepom i ugodnom. Prema tradiciji, sponzor turnira  Zagrebačka pivovara osigurao je nagrade za sve finaliste dok je pehare ispred grada kao sponzora, najboljima predao zamjenik gradonačelnika g. Damir Marenić. Kako se već sada zna da turnir ide i slijedeće godine, sve ono što je u organizaciji turnira bilo dobro nastojati će se da bude još bolje, a ono što i nije bilo baš tako dobro, biti će dogodine poboljšano s nadom da će slijedeće godine pasti i novi rekord u broju prijavljenih, barem 50 ;).

 

 


Pobjednici internog turnira “B-Complex 2020 – Zdjelar/Gvojić”

02.08.2020.

U subotu 01.08.2020. s početkom od 16.00 h odigran je interni turnir u organizaciji druge veteranske ekipe. Nastupilo je ukupno osam parova raspoređenih u dvije grupe, a igralo se na jedan dobiveni set. Nakon završene grupne faze igranja i ostvarenog poretka odigrao se još po jedan meč razigravanja. Usprkos poprilično vrućem vremenu svi parovi su pokazali zavidan žar u prikazanoj igri tako da je i onako zagrijana atmosfera u pojedinim trenucima bila gotovo užarena. Gotovo su svi odigrani mečevi manje ili više bili izjednačeni i neizvjesni tako da se može reći kako je u pojedinim trenucima nedostatak kvalitete obilno nadoknađen uzbudljivošću i nepredvidljivošću odigranih poena (ramossss!). U razigravanju prvaka grupa sastali su se par Zdjelar/Gvojić protiv para Jeremić/Kizivat i nakon uzbudljivog i neizvjesnog meča, kako i treba biti kada igraju najbolji, par Zdjelar/Gvojić spretno i sretno je zasluženo osvojio 1. mjesto. Gotovo kao i uvijek, turnir je obilovao vanserijskim potezima u i oko terena, poput lansiranja loptice u kaluparu, bacanja reketa iz zgloba u svim smjerovima i na različitim daljinama, zazivanju loše sreće i sl. Osim toga, bilo je tu i  donošenja različitih životno važnih odluka poput ugovaranja termina kod psihijatra, čvrstih odluka o prestanka igranja tenisa, zamjena igranja tenisa s čuvanjem ovaca, čvrsta obećanja igrača X da više nikad neće igrati s partnerom Y , itd. itd. Kao i uvijek, sve su te odluke čvrste i monolitne do slijedećeg jutra, kada sve kreće ispočetka. Novi mečevi, novi turniri – uskoro Žuja kup 2020!