Arhiva vijesti iz 2022. godine

08/21/2022

BOŽO I MIRKO ZA GUINNESSOVU KNJIGU REKORDA!!!

Vijest koja je kao požar prohujala medijskim prostorom: Božidar Jeremićev i Mirko Petrašev pobjednici su utješnog turnira parova Žuja kup 2022!

Ali, početak nije bio nimalo obećavajući. Nakon što je Božo trebao igrati s Cicom, a Mirko uopće niti nije trebao igrati jer nije imao partnera, sve su se zvijezde naše galaksije poklopile i dogodilo se ono što se dogodilo. Nakon što je Cico otkazao Boži partnerstvo, isto je učinila i Cicina zamjena – Zvona. I slijedom svega navedenog, kako su i Božo i Mirko bili bez partnera, dogodilo se ono najprirodnije, došlo je do njihova sparivanja. Uostalom kako ne spariti dva igrača koji su već davno pokazali kako za veliki rezultat nije dovoljno samo igrati vrhunski tenis. Potrebno je i poneko malo zrno metafizike, nešto što istovremeno sužava i proširuje teniske granice. Tko može ne pamtiti legendarne izjave naših junaka „Prisilio sam ga ne neprisiljenu grešku“ (Božo) ili „Htio sam jako, a otišla je daleko (misli se na lopticu, op.a.)“ (Mirko).  I dalje je sve poznato, dogodilo se čudo i ušli su u legendu. Jednostavno su protutnjali turnirom. Istina, prvo su u glavnom dijelu turnira doživjeli poraz, ali to ih je dodatno motiviralo da se u utješnom turniru, doslovno, prošetaju do pobjedničkog naslova. Jednostavno nitko im se nije mogao dostojno suprotstaviti jer, pravo za pravo, nitko nije ni igrao u utješnom turniru osim njih! Naravno, nitko ne umanjuje njihovu pobjedu jer su se oni časno borili, dobro, ajde, ne baš borili, više bi se reklo da su časno čekali da se proglase pobjednicima. Kakogod, napravili su nešto što nitko nikad prije njih nije i pitanje da li će ikad!

Jimmy Connors – osvojenih 109 ATP turnira, Novak Đoković- 373 tjedna prvog mjesta na ATP listi, Rafael Nadal – 22  osvojena Grand Slama, Bjorn Borg i Roger Federer – 5 uzastopnih pobjeda na Wimbledonu, Goran Ivanišević – jedini koji je ikad osvojio Wimbledon s pozivnicom, …, sve su to rekordi koje teniski svijet pamti s divljenjem. Svaka čast i slava svim tim teniskim velemajstorima i legendama, ali ono što je Tvinov veteranski klupski dvojac Božidar Jeremić i Mirko Petraš napravio na ovogodišnjem Žuja cupu nadmašuje sve prije navedeno tako da ti njihovi rekordi u usporedbi s Božinim i Mirkovim uspjehom djeluju kao bezvezna statistika kojom se međusobno hvale cugeri ispred lokalnog dućana mješovitom robom.

Uz malčice mašte, nije teško zamisliti kako, dok sjede na prevrnutoj gajbi Žuje, Fedex zagrljen s ostarjelim Borgom sjetno gledajući negdje u daljinu, vjerojatno u pravcu Wimbledona, tužno kaže: “E moj Bjorn, nitko nije kao nas dvojica, pet puta zaredom!”. A u tom je  trenutku, točno iza njihovih leđa, sjedeći na stalku za bicikle, neki dugajlija, u pauzi između dva gutljaja Karlovačkog, pomalo lijeno, rekao: “A e. Baš! Pet puta zaredom, ka da je to nešto! Ajd’ ti jednom, ali s vajldkardom!” “Hm” procijedio je ostarjeli deran naslonjen na zid dućana, koji bi prije svakog novog hmeljnog gutljaja nešto prtljao oko gležnja, ramena, nosa, uha, opet nosa i na kraju stražnjice, “a, mojih 22, to ništa, to je kao uobičajeno!”. Nije dugo trebalo čekati, samo par sekundi nakon deranove izjave, sijedi starac u ispranoj prastaroj T-shirt majici s natpisom „I love Jimmy“ uzdahnuo je: „WTF? Sve je to malo više od nule, a mojih 109, to je nešto!“. „Ha, ha, ha…“ začuo se smijeh najmlađeg od prisutnih. Šeretski se cerekajući i jednom rukom držeći pivsku bocu s nekom nacrtanom životinjom s rogovima, vjerojatno je to bio jelen, samozadovoljno je podrignuo i svečano izjavio: „373, samo toliko. Živeli!“.

I svi su oni, iskreno govoreći, u pravu, rekord do rekorda i uspjeh do uspjeha za koje se trebalo svojski potruditi, dobrano oznojiti i na kraju pobijediti. Ali, kao što je u uvodu rečeno, ono što su Božo & Mirko uspjeli na ovogodišnjem Žuja kupu daleko nadmašuje sve te njihove rekorde i čak bi se reklo da preispituje neke matematičke postulate. Jer, sve ove gore spomenute ocvale teniske legende nisu u stvari napravili ništa spektakularno. Igrali su, bili su bolji od protivnika, pobijedili su i to je to. Dobro, bili su dosta bolji od drugih, uostalom, to uvijek netko mora biti i pobjeđivali su. A Božo i Mirko? Oni su napravili nemoguće! Uspjeli su pobijediti na turniru tako da nisu nikog pobijedili!!! Čak štoviše, jedan meč su i izgubili! Igrati, izgubiti i nikoga ne pobijediti, a osvojiti turnir!!! To nitko nikad u povijesti teniske igre, od kada je još Walter C. Wingfield 1874. godine u Londonu patentirao opremu i pravila za igru vrlo sličnu današnjem tenisu, nije uspio! Samo i jedino: Božo i Mirko.

I zato Bjorn, Jimmy, Zec, Rafa, Fedex, Nole i ostali papci, bili ste super, ali od 14.08.2022. Božo i Mirko postali su najveći!

Isječak iz radijske emisije “Mikeš i Prco” emitirane 21.08.2022. na ICV Radiju Virovitica posvećene čudesnoj pobjedi Bože i Mirka:

 


ZAPOČINJE VETERANSKA LIGA!

06/05/2022

Od slijedećeg vikenda započinje natjecanje u novoj sezoni veteranske lige Slavonije i Baranje. Kao i prošle godine, naš klub ima dvije ekipe koje će se natjecati u grupi B – Tvin 1 u grupi B1, a Tvin 2 u grupi B2. Raspored naših ekipa može se vidjeti ovdje dok se sve ostale informacije (kompletan raspored svih grupa, sastavi ekipa, pravlnik lige,…)  mogu pogledati na službenoj stranici lige.


NAPOKON ZAPOČELA NOVA SEZONA!

23/04/2022

Usprkos vremenskim i vodovodnim problemima, u subotu 23.04.2022. započela je nova sezona igranja na klupskim terenima. Iako igrači, s obzirom na stanje terena i početnog privikavanja na vanjske uvjete, nisu prikazali baš neki vrhunski tenis i više su izgledali kao statisti u nekoj seriji, recimo npr. u seriji “Kuda idu divlje svinje”, zadovoljstva zbog konačnog izlaska u prirodni okoliš nije manjkalo.


UREĐENJE TERENA ZA NOVU SEZONU!

22/04/2022

U periodu između 06. i 22.04.2022. godine zahvaljujući trudu dijela članova kluba uređena su sva tri igrališta za novu sezonu.